ÉLŐ ISTEN GYÜLEKEZETE


Elérhetőség:
Cím: 1223 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 71.
Telefon: (20) 934-9906
Honlap: www.eloistengyulekezete.hu


Alapításának pontos idejéről nem maradt fenn írásos emlék, keletkezésének nyomait sok homály fedi. Megalakulása egybeesik a magyarországi pünkösdizmus és adventizmus térhódításával, ennek köszönhetően ötvözi a két felekezet tanításait. Tipikusan hazai alapítású felekezet.

A harmincas évek végén sok más evangéliumi gyülekezettel együtt, az Élő Isten Gyülekezete működését is betiltotta az államhatalom. A háborús üldöztetés és az azt követő évek diktatúrájának minden nyomorúsága lelkileg nem hogy nem ártott, de hitében tovább erősítette a közösséget.


Az egyház életében az ötvenes évek számítanak a missziós munkálkodás fénykorának. Ebben az időben több gyülekezet alakult a főváros közelében, illetve a Dunántúlon. A virágzó gyülekezeti mozgalmat azonban a vezetők megosztottsága, rivalizálása nagyon nehéz helyzetbe juttatta: különböző egyházszakadások következményeként sokan elhagyták az egyházat.

Az Élő Isten Gyülekezete mintegy százötven tagja, és mindössze négy gyülekezete van. Ezek élén a lelkipásztorból és a vénekből álló vezetőség áll.

Az Élő Isten Gyülekezete aktívan részt vesz a Magyar Bibliatársulat (MBT) és az Evangéliumi Szabadegyházak Szövetsége (ESZSZÖV) munkájában.