ISTEN EGYHÁZA


Elérhetőség: 
Cím: 3580 Tiszaújváros, Rákóczi u. 34
Telefon/Fax: (49) 343-500
 



Isten Egyháza egy neoprotestáns mozgalom, amely a világ valamennyi kontinensén éreztette hatását. Népszerű nyelven lábmosóknak is szokták hívni őket, mivel gyakorolják a lábmosást. Az egyház a különböző országokban önálló. Az összetartozás és együttmunkálkodás elősegítése érdekében, más kapcsolatok ápolása mellett, 1955-től négyévenként világkonferenciát szerveznek, mindig más-más országban. Az Isten Egyháza mozgalom magyarországi kezdete 1907-re nyúlik vissza, amikor egy csoport kivált a baptista egyházból.

A felekezete célja olyan alapelvekre helyezni a hangsúlyt, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a Biblia tanítása alapján az Istenhez tartozók, az Istenben hívők egységben lehessenek – felekezetekhez való tartozás hangsúlyozása nélkül. Tanításuk forrása és normája egyedül a teljes Szentírás.


Az Isten Egyházának (amely nem tévesztendő össze az Isten Egyházának Gyülekezetei, sem az Isten Gyülekezete felekezetekkel!) mintegy száz tagja, és mindössze három gyülekezete van. Ezek élén a pásztorból és a vénekből álló vezetőség áll.

Pásztoraik többnyire más felekezetek teológiai főiskoláin képzik magukat. Időszaki hírlevelük a Harsona.

Az Isten Egyháza az alábbi hazai és nemzetközi szervezetek munkájában vesz részt: Isten Egyházának Világszövetsége, valamint Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT), Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz), Evangéliumi Szabadegyházak Szövetsége (ESZSZÖV).