MAGYARORSZÁGI SZABADKERESZTYÉN GYÜLEKEZET


Elérhetőség:
Cím: 1145 Budapest, Szugló u. 57
Telefon: (1) 363-5221
Fax: (1) 467-0127



A Magyarországi Szabadkeresztyén Gyülekezet gyökerei két, egymástól függetlenül megalakuló közösségre vezethetők vissza. Az 1920-as években a Debrecen környéki falvakban végzett missziós munkát komoly szellemi ébredés követte. Később a II. világháború idején létrejött Budapesten egy önálló kisközösség a dr. Mézes Zsigmond vezetette hívő orvos-körből, amelyet hivatalosan be is jegyeztek a szabadegyházak közé. A két közösség 1966-ban egyesült, majd a hetvenes években egy karizmatikus lelki ébredés által megújult.


A Gyülekezet kizárólag a Szentírás alapján, annak utasításai és a Magyarországi Szabadkeresztyén Gyülekezet Hitvallása szerint működik.

A szabadkeresztyének lélekszáma Magyarországon nem éri el az ötszáz főt. Mintegy húsz gyülekezete van, a gyülekezetek élén a lelkészekből és vénekből álló vezetőség áll.
Területileg a legtöbben a fővárosban, illetve az ország keleti és északi megyéiben élnek.

A lelki szolgálatra készülők a Búzamag Gyülekezeti Munkásképző Bibliaiskolán kapnak teológiai képzést. Az egyház munkáját több alapítvány is segíti, emellett missziói és konferenciatelepet működtet.

Kiadványai a Zúgó Szél Alapítvány gondozásában jelennek meg. Folyóirata a Tekintet.

A Magyarországi Szabadkeresztyén Gyülekezet teljes jogú tagja a Magyar Bibliatársulatnak (MBT).