MAGYAR EVANGÉLIUMI TESTVÉRKÖZÖSSÉG


Elérhetőség: 
Cím:1086 Budapest, Dankó u. 11
Telefon: (1) 577-0515
Fax: (1) 577-0514
E-mail: metegyhaz@wjlf.hu 
Honlap: mailto:baptist@baptist.hu.hu




Metodista hitvallású egyháztest, vállalja a 18. századi metodistákkal való lelki rokonságot és azokkal a mai metodista egyházakkal való közösséget, amelyek megőrizték ezt az örökséget. Az egyház 1981-ben került bejegyzésre, miután alapítói a hetvenes évek közepén kiváltak a Magyarországi Metodista Egyházból.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elfogadja az ún. Apostoli Hitvallást, egyetért a német és helvét reformáció közös felismeréseivel, és magáénak vallja azokat a hitcikkelyeket, amelyeket John Wesley az anglikán egyház 39 hitágazatából fogalmazott át.

Az egyház legfőbb szerve az Országos Közgyűlés, amelynek elnöki tisztét az egyház elnöke tölti be. Az egyházközség élén az egyház által alkalmazott lelkész, vagy szükség esetén az elnök által felhatalmazott személy áll. Nyolc gyülekezetet és tucatnyi szórványközösséget számlál, viszont igen élénk szociális és oktatómunkát végez.


A lelkipásztori hivatásra készülők a Wesley János Lelkészképző Főiskolán szerezhetnek lelkészi, valamint katechetikai és szociális munkási oklevelet. Az egyház több oktatási és szociális intézményt (idősek otthona, hajléktalan szálló) valamint egy konferencia-központot működtet. Munkáját az Oltalom Karitatív Egyesület segíti. Kiadványait a Wesley Kiadó adja ki, rendszeresen megjelenő folyóirata az Élet és Világosság. 

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség nem tartozik szorosan hazai és nemzetközi szervezetekhez, viszont tevékenyen részt vesz a Magyar Bibliatársulat (MBT) munkájában.